Bizim Gecə
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bizim Gecə

Azəri Forum
 
AnasayfaAnasayfa  AxtarAxtar  Latest imagesLatest images  Qeydiyyatdan keçinQeydiyyatdan keçin  GirişGiriş  
En son konular
» Kərəvizlə Toyuq Salatı
Napoleon Tortu Icon_minitimeB. Okt. 09, 2011 9:15 am tarafndan Azeri_Man

» Seksi qızlar
Napoleon Tortu Icon_minitimeB.e. İyul 05, 2010 10:07 pm tarafndan Azeri_Man

» Fifa Dünya kupası 2010
Napoleon Tortu Icon_minitimeB.e. İyul 05, 2010 10:06 pm tarafndan Azeri_Man

» Megan Fox Gorgeous
Napoleon Tortu Icon_minitimeB.e. İyul 05, 2010 10:05 pm tarafndan Azeri_Man

» Parça bozbaş
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:36 am tarafndan Azeri_Man

» Zəfəranlı bulyon
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:36 am tarafndan Azeri_Man

» Xəmiraşı
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:35 am tarafndan Azeri_Man

» Toyuq şorbası
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:34 am tarafndan Azeri_Man

» Turşu-sıyıq
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:34 am tarafndan Azeri_Man

» Qovurma bozbaş
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:33 am tarafndan Azeri_Man

» Balıq küftəsi
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:32 am tarafndan Azeri_Man

» Umac
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:32 am tarafndan Azeri_Man

» Şəkisayağı gürzə
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:31 am tarafndan Azeri_Man

» Ovdux-doğramac
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:31 am tarafndan Azeri_Man

» Dovğa
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:02 am tarafndan Azeri_Man

» Sulu xəngəl
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:02 am tarafndan Azeri_Man

» Kələpaça (Xaş)
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:01 am tarafndan Azeri_Man

» Düşbərə
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:01 am tarafndan Azeri_Man

» Şəki pitisi
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 10:00 am tarafndan Azeri_Man

» Küftə-Bozbaş
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:59 am tarafndan Azeri_Man

» Piti
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:59 am tarafndan Azeri_Man

» İspanaq çığırtması
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:58 am tarafndan Azeri_Man

» Övriştə
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:58 am tarafndan Azeri_Man

» Əzmə
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:57 am tarafndan Azeri_Man

» Yayma
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:56 am tarafndan Azeri_Man

» Səbzi qovurma
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:56 am tarafndan Azeri_Man

» Azərbaycansayağı ət qızartması
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:55 am tarafndan Azeri_Man

» Rizə küftə
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:55 am tarafndan Azeri_Man

» Arzuman küftəsi
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:54 am tarafndan Azeri_Man

» Təndirdə qızardılmış cücə
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:53 am tarafndan Azeri_Man

» Lənkəransayağı qaşqaldaq
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:53 am tarafndan Azeri_Man

» Qızardılmış turac
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:52 am tarafndan Azeri_Man

» Badımcan çığırtması
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:51 am tarafndan Azeri_Man

» Tava əti
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:51 am tarafndan Azeri_Man

» Cız-bız
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:50 am tarafndan Azeri_Man

» Gəncə çığırtması
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:50 am tarafndan Azeri_Man

» Alçalı-limonlu qovurma
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:49 am tarafndan Azeri_Man

» Turşu qovurma
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:49 am tarafndan Azeri_Man

» Nar qovurma
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:48 am tarafndan Azeri_Man

» Boz qovurma
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:47 am tarafndan Azeri_Man

» Həvəskar qovurması
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:46 am tarafndan Azeri_Man

» Qiymə çiğırtma
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:46 am tarafndan Azeri_Man

» Kartof kababı
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:45 am tarafndan Azeri_Man

» Tava kabab
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:45 am tarafndan Azeri_Man

» Həvəskar kababı
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:44 am tarafndan Azeri_Man

» Qara ciyər kababı
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:43 am tarafndan Azeri_Man

» Cücə kabab
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:43 am tarafndan Azeri_Man

» Toyuq kababı
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:42 am tarafndan Azeri_Man

» Badımcanla quyruq kababı
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:42 am tarafndan Azeri_Man

» Tikə kabab
Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 9:41 am tarafndan Azeri_Man

Anahtar-kelime
Axtar
 
 

Sonu :
 
Rechercher knt aratrma
Dost Siteler

 

 Napoleon Tortu

Aaa gitmek 
MüəllifIsmarıc
Azeri_Man
Admin
Azeri_Man


İsmarıc sayı : 457
Age : 39
Registration date : 06/10/07

Napoleon Tortu Empty
Yeni mövzuMövzu: Napoleon Tortu   Napoleon Tortu Icon_minitimeC.a. Fev. 25, 2010 8:10 am

Napoleon Tortu Napoleon-235x300

Uzun çəkən səssizlikdən sonra yenidən
sizinləyəm. Bu günlər başım bir az qarışıq idi, odur ki, çoxdandır
resept yazmadığım üçün üzürlü hesab edin. Eybi yoxdur, belə olanda
mənim üçün daha çox darıxarsınız:) Sizə çoxdandır söz verdiyim Napoleon
tortunun reseptini yazmaq verirəm. Etiraf edirəm – Napoleon tortunu
birinci dəfədir ki, bişirirəm, amma pis alınmadı. Nuş Olsun!

NAPOLEON TORTU

Əvvəla bunu deyim ki, Napoleon bir neçə
qayda ilə hazırlanır. Əsl qat-qat xəmirdən, tez hazırlanan qat-qat
xəmirdən və bu reseptdəki kimi adi yağlı xəmirdən. Kremini isə
“zavarnoy” kremdir. Əgər sizin öxünüzün bildiyi və bəyəndiyi krem
varsa, burdakı kremlə əvəz edə bilərsiniz.

Xəmir Üçün:
200 q soyuq kərə yağı – iri-iri doğrayın
4 stəkan un
1 yumurta
1 stəkan xama

Krem Üçün:
3 yumurta
1 stəkan yarım şəkər tozu
6 xörək qaşığı un və ya qarğıdalı nişastası (qaşığı çox doldurmayın)
4 stəkan süd
200 q kərə yağı

Əvvəlcə kremi hazırlayın. Kasada yumurta
və şəkəri bir az rəngi açılana qədər çalın. Alınan kütləni bir qazana
boşaldın. Üstünə un və südü əlavə edin və yaxşıca qarışdırın kı, un
açılsın. Sonra bu kütləni orta odda qarışdıra-qarışdıra qatılaşanadək
bişirin, təxminən 6-7 dəqiqə. Kənara çəkin. Qoyun bir 10 dəqiqə
soyusun. Sonra üstünə kərə yağını əlavə edib krem halına gələnədək
mikserkə çalın. Kremi soyuducuya qoyun.

Napoleon Tortu Cream-with-butter-2-300x200

İndi isə xəmiri hazırlayın. Bunun üçün
qaba un və kərə yağını qoyun. Bunları ya bıçaq, ya da barmaqlarınızla
iri umac əldə edənə qədər döyün.

Napoleon Tortu Rubbing-3-300x200

Ayrı qabda yumurta və xamanı qarışdırın.
Sonra bu qarışığı unlu-yağlı qarışığa əlavə edin. Əlinizlə xəmir əldə
edənə kimi qarışdırın. Xəmir yumuşaq və zərif olmalıdır (qeyd: adətən 4
stəkan un kifayət olur, amma əgər xəmir hələ də ələ yapışırsa, onda ona
bir az da un əlavə edin).

Napoleon Tortu Making-the-dough-4-300x239

Xəmiri 7 hissəyə bölüb kündələyin (8 kündə də ola bilər, istəsəniz). Kündələri sellofana büküb 2 saatlığa soyuducuya qoyun.

Napoleon Tortu Ready-dough-5-300x200

Xəmir soyuduqdan sonra bişirilməyə hazırdır.

Sobanı 200Cdək qızrıdın.

Kündələri bir-bir bişirin. Bunun üçün
hər kündəni oxlovla təxminən 28 sm-lik kvadrat şəklində nazik-nazik
açın. Formanızın ölçüləri fərqlidirsə, layların ölçüsünü ona görə edin.
Laylar nazik olmalıdır, şəkildə gördüyünüz kimi. Açdığınız layı formaya
yerləşdirin (formanı yağlamayın!). Əgər cırılan yerləri varsa, xəmirlə
yapışdırın. Layın üstünü çəngəllə 3-4 yerdən deşin. Bunu ona görə
edirsiniz ki, xəmir sobada çox qabarmasın. Qabarsa da, narahat olmayın.
Sonrakı mərhələdə onları *partladacaqsınız*.

Napoleon Tortu Unbaked-layer-of-dough-6-300x200

Hər layı 6-8 dəqiqə ərzində üstü bir az
qızarana qədər bişirin. Tez-tez baxın ki, yanmasınlar. Hazır layın üstü
yarı ağ, yarı qızarmış yamaqlar şəklində olacaq ki, bu, belə də
olmalıdır. Bütün kündələri eyni şəkildə açıb bişirin. Bişən layları
ehtiyyatla bir-birinin üstünə yığın. Ən çox bişən və ya qırılan layı
ovub kənara qoyun, bu ovuntunu sonrakı mərhələdə tortun üstünə
səpəcəksiniz.

Napoleon Tortu Baked-layer-7-300x200

İndi isə layları aralarına bol-bol krem
çəkmək şərtilə üst-üstə yığın. Layların qabarıqları varsa, onları
çəngəllə *partladın*. Kremi layların kənarlarına daha da bol çəkin,
çünki tortun kənarları ən çətin yumuşalandır.

Napoleon Tortu Spreading-cream-on-napoleon-8-300x200

Kənara qoyduğunuz ovuntunun bir
hissəsini tortun üstünə, digər hissəsini isə kənarlarına səpin.
Tortunuzun kənarları bir o qədər səliqəli deyilsə, onda ora ovuntu
səpməyin. Gözləyin tort yumuşalsın, sonra kənarlarını bıçaqla kəsib
düzədin və ovuntu səpin.

Napoleon Tortu Napoleon-with-crumbs-on-top-9-300x200

Qoyun tort ən az 7-8 saat ərzində və ya
gecədən səhərədək otaq hərarətində yumuşalsın. Yumuşaldığında Napoleon
tortunuz hazırdır. Nuş olsun!
Əvvələ qayıt Aaa gitmek
https://bizimgece.azerbaijaniforum.com
 
Napoleon Tortu
Əvvələ qayıt 
1 səhifə (Cəmi 1 səhifə)
 Similar topics
-
» Zebra Tortu

Bu forumun msaadesi var:Bu forumdakı ismarıclara cavab verə bilməzsiniz.
Bizim Gecə :: Azərbaycan ( Odlar Yurdu ) :: Azərbaycan Mətbəxi-
Keç: